ghid pentru o viaţă împlinită

Piftie pentru Paste sau Aspic in Forma de Ou

O idee de aperitiv deosebit, de mare efect si foarte potrivit pentru masa de Paste.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru piftie de curcan:

  • 6 oua crude
  • 3 aripi de curcan
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 3 – 4 linguri porumb din conserva
  • 1 pliculet gelatina - pe care am uitat sa-l pun in poza
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare piftie de curcan:

Punem la fiert aripile de curcan in 3 - 4 litri de apa rece cu sare si cateva boabe de piper. Lasam la foc mic si spumam bine cand incepe sa fiarba. Cand nu se mai face spuma, adaugam morcovii si telina taiata bucati mari. Mentinem in continuare focul mic, pentru a obtine o supa limpede, pana cand legumele si carnea sunt fierte. Strecuram supa, prin strecuratoare, pentru a avea la final o supa clara, dupa care o lasam sa se raceasca. Pastram morcovii si carnea, pentru ca le vom folosi la aspic.

Ouale bine spalate le gaurim cu grija la un capat. Pentru aceasta operatiune noi am folosit un cutit cu varful subtire si ascutit si am intepat oul. Marim gaura putin cate putin, la inceput cu varful cutitului, apoi cu mana, pana ajunge cam de grosimea unui deget. Pe cat posibil, evitati sa cada bucati de coaja in ou :)) Prin gaura formata, cu o scobitoare intepam interiorul oului, pentru a sparge galbenusul, apoi golim oul de continut. Procedam la fel cu restul de oua. Clatim bine ouale pe interior, le asezam pe un suport si le lasam cateva ore sa se usuce.

Tocam carnea si morcovii din supa in cubulete mici, strecuram porumbul din conserva.
Din supa rece luam cam jumatate de litru, in care turnam gelatina si o preparam conform instructiunilor: o lasam 10 minute in supa rece, incalzim supa, fara a ajunge sa fiarba, amestecand mereu, pana gelatina se dizolva.

In fiecare coaja de ou punem 1-2 linguri din supa in care am dizolvat gelatina, apoi cateva boabe de porumb, bucatele de morcov si carne, 1-2 frunze de patrunjel si umplem oul cu supa. Noi am pus cam multa implutura in unele oua, asa ca aspicul n-a unit foarte bine ingredientele. Voi sa nu faceti asa :)

Citeste si:

Asezam ouale “umplute” pe un suport si le lasam la rece cam o zi. Cand aspicul s-a intarit, curatam cu grija de coaja, pentru a obtine aceste aperitive deosebite.
Calorii n-am calculat, nu sunt prea multe, si oricum o data pe an avem voie sa lasam calculele deoparte.

piftie de curcan

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Piftie pentru Paste sau Aspic in Forma de Ou.


Discutii despre Piftie pentru Paste sau Aspic in Forma de Ou

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.