Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru piftie de curcan:
- 6 oua crude
- 3 aripi de curcan
- 3 morcovi
- 1 telina
- 3 – 4 linguri porumb din conserva
- 1 pliculet gelatina - pe care am uitat sa-l pun in poza
- cateva frunze de patrunjel
- sare
- piper boabe
Mod de preparare piftie de curcan:
Punem la fiert aripile de curcan in 3 - 4 litri de apa rece cu sare si cateva boabe de piper. Lasam la foc mic si spumam bine cand incepe sa fiarba. Cand nu se mai face spuma, adaugam morcovii si telina taiata bucati mari. Mentinem in continuare focul mic, pentru a obtine o supa limpede, pana cand legumele si carnea sunt fierte. Strecuram supa, prin strecuratoare, pentru a avea la final o supa clara, dupa care o lasam sa se raceasca. Pastram morcovii si carnea, pentru ca le vom folosi la aspic.
Ouale bine spalate le gaurim cu grija la un capat. Pentru aceasta operatiune noi am folosit un cutit cu varful subtire si ascutit si am intepat oul. Marim gaura putin cate putin, la inceput cu varful cutitului, apoi cu mana, pana ajunge cam de grosimea unui deget. Pe cat posibil, evitati sa cada bucati de coaja in ou :)) Prin gaura formata, cu o scobitoare intepam interiorul oului, pentru a sparge galbenusul, apoi golim oul de continut. Procedam la fel cu restul de oua. Clatim bine ouale pe interior, le asezam pe un suport si le lasam cateva ore sa se usuce.
Tocam carnea si morcovii din supa in cubulete mici, strecuram porumbul din conserva.
Din supa rece luam cam jumatate de litru, in care turnam gelatina si o preparam conform instructiunilor: o lasam 10 minute in supa rece, incalzim supa, fara a ajunge sa fiarba, amestecand mereu, pana gelatina se dizolva.
In fiecare coaja de ou punem 1-2 linguri din supa in care am dizolvat gelatina, apoi cateva boabe de porumb, bucatele de morcov si carne, 1-2 frunze de patrunjel si umplem oul cu supa. Noi am pus cam multa implutura in unele oua, asa ca aspicul n-a unit foarte bine ingredientele. Voi sa nu faceti asa :)
Asezam ouale “umplute” pe un suport si le lasam la rece cam o zi. Cand aspicul s-a intarit, curatam cu grija de coaja, pentru a obtine aceste aperitive deosebite.
Calorii n-am calculat, nu sunt prea multe, si oricum o data pe an avem voie sa lasam calculele deoparte.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie