Ceva -ul dulce de duminica: negresa cu gem si bezea. Dua masa de pranz, fa o surpriza dulce celor dragi tie.

Dificultate: redusa

Negresa chiar se face repede si e foarte, foarte buna.

Bon: se mixeaza 200 de grame de unt cu 200 de grame de zahar. Se adauga pe rand, 5 galbenusuri, 2 linguri cu varf de cacao, stinse cu putin lapte, 250 ml de lapte, 300 grame de faina, amestecata cu o lingurita plina de praf de copt. Se mixeaza pana se obtine o crema omogena. Se gusta, nu se poate altfel!

Compozitia rezultata se toarna în tava si se lasa la cuptorul încins la 180 de grade cam 20 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate, se lasa putin la racit.

In timp ce se coace blatul, se executa bezeaua. Cele 5 albusuri ramase se bat spuma cu 100 de grame zahar alb si 100 de grame zahar brun (asa am avut eu) la bain-marie. Sigur e ca trebuie sa iasa o compozitie care sa nu cada daca vasul in care se afla este rasturnat cu fundul in sus.

Blatul deja putin racorit se unge cu un strat subtire de gem de prune, iar deasupra se toarna crema de bezea. Se da la cuptor pana cand se face bezeaua. Eu, dupa cum vedeti, am bronzat-o putin cam mult, dar la gust e delicioasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase

Aceasta reteta a fost testata si rrecomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri