O gustare sau un aperitiv extrem de usor de preparat, dar cu efect miam-miam. Fresh, consistenta, prefecta pentru zilele de primavara-vara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de pui in ciuperci gigantice:

  • 600 g ciuperci champignon mari (6 bucati)
  • 300 g piept de pui dezosat, fara pielita
  • salata verde
  • 2 linguri smantana
  • 70 ml vin alb
  • 2 linguri otet de mere
  • 4 linguri ulei de masline aromat cu ardei iute
  • 1-2 frunze de dafin
  • cateva crengute rosmarin
  • sare, piper

Mod de preparare salata de pui in ciuperci gigantice:

Spalam salata verde si pastram cateva frunze mai prezentabile pentru ornat; pe restul le taiem fasii.
Spalam ciupercile, le scoatem piciorusele si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa ramana albe si frumoase.
Pieptul de pui il taiem bucatele mici, le condimentam cu sare si piper. Le calim in 2 linguri de ulei pana cand sunt rumenite, dupa care le scoatem pe o farfurie.

Adaugam in tigaie inca 1 lingura de ulei si asezam ciupercile cu gura in sus. Fiindca ciupercile erau prea mari si nu incapeau toate in tigaie, am facut aceasta operatiune in doua transe, folosind de fiecare data jumatate din ingrediente. Adaugam vinul, frunza de dafin, rosmarin, sare si piper. Lasam ciupercile sa fiarba inabusit, la foc potrivit, cam 4-5 minute.
Scoatem ciupercile si le lasam sa se raceasca putin. Sosul ramas in tigaie il fierbem in continuare, pana scade cam la jumatate. Aruncam foaia de dafin si rosmarinul, iar sosul il lasam sa se raceasca.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Turnam sosul intr-un vas incapator, adaugam o lingura ulei de masline, smantana, otetul, sare, piper. Batem ingredientele cu un tel timp de cateva minute, pana sosul devine cremos. Peste sos punem bucatelele de pui, salata tocata si amestecam.
Asezam frunzele de salata pastrate pe un platou pe care vom servi, asezam deasupra ciupercile, iar in ciuperci punem amestecul de pui si salata.
Este foarte buna atat fel principal cat si ca aperitiv, caz in care din aceste cantitati obtineti mai multe portii. Caloric stam bine, 100 de grame au aproximativ 120 de calorii si o multime de proteine.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri