ghid pentru o viaţă împlinită

Chiftelute din morcovi

O idee excelenta de pentru zilele cand nu aveti prea mult chef sa stati in bucatarie, pentru ca, trebuie sa recunoasteti, vi se intampla si voua. Asadar, chiftelute din morcovi si branza de capra cu sos de iaurt. V-am facut curioase, asa-i?

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chiftele din morcovi:

  • 5-6 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 7 linguri de faina
  • 2 oua
  • 60 g branza de capra
  • 4 linguri de apa
  • 1/2 lingurita de chimion macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit

Pentru sos: 200 g iaurt, cateva linguri ulei de masline, patrunjel

Mod de preparare chiftele din morcovi:

Dam morcovii pe razatoarea mare si ca sa mearga mai repede eu am folosit superbul Fresh Express:)
Batem ouale ca pentru omleta impreuna cu condimentele, adaugam apa si faina. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

Peste morcovi adaugam ceapa tocata marunt si branza rupta bucatele. Turnam ouale si amestecam bine, cel mai simplu e sa framantati cu mana.
Incingem uleiul si punem la prajit cate o lingura din compozitie, pe care o turtim putin, ca sa semene a chiftea. Cand se rumenesc pe o parte, intoarcem chiftelutele si pe partea celalalta. Le scoatem pe servetele, pentru a se absorbi excesul de ulei.

Pentru sos n-am facut mare lucru, doar am amestecat iaurtul cu patrunjelul tocat, sare, piper si ulei de masline.

Citeste si:

chiftelute din morcovi

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiftelute din morcovi.