ghid pentru o viaţă împlinită

Ciorba de orez cu usturoi

O ciorba plina de legume, un pic de carne, orez si mult usturoi. Numai buna pentru vremea asta rece.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de orez cu usturoi:

  • 250 gr carne slaba de vitel taiata cubulete mici (puteti pune si carne de pui, e la fel de buna )
  • 3 morcovi potriviti
  • 1/2 gulie
  • 1/2 telina mica
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei
  • 4 linguri orez
  • o capatana de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 150 ml lapte (sau smantana slaba)
  • optional un varf de lingurita sare de lamaie (daca va place mai acrisoara)
  • patrunjel verde

Mod de preparare ciorba de orez cu usturoi:

Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.

Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici. Cand fierbe apa punem toate legumele in apa clocotita. Adaugam si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam orezul spalat si potrivim de sare si piper. Tot acum adaugam si usturoiul curatat si pisat marunt.
In momentul in care orezul este fiert, intr-un bol amestecam faina cu laptele/smantana si adaugam cateva linguri din ciorba calda, apoi turnam in ciorba si amestecam. Lasam sa mai dea o data in clocot.
Adaugam patrunjelul verde tocat si oprim focul.
Servim cald cu ardei iute!

ciorba de orez si usturoi

Tipsuri
1.in loc de orez puteti pune cartofi
2. ciorba poate fi facuta si cu tarhon
3. puteti pune si sucul de la ardei iute murat pentru a acri ciorba

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de orez cu usturoi.