Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru budinca de gris:
- 1 ceasca de gris
- 4 cesti de lapte
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 25 gr stafide
- praf de sare
- 1 lingura pesmet
- putin unt
- esenta de vanilie
Mod de preparare budinca gris:
Puneti laptele la fiert impreuna cu vanilia si zaharul. Cand laptele sta sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se amesteca pana cand a fiert. Se ia deoparte de pe foc si se adauga, unul cate unul, galbenusurile, stafidele si apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Se toarna totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se coace la cuptor cam o jumatate de ora, pana se rumeneste usor si se incheaga.
Se lasa sa se raceasca usor si apoi se serveste cu sos de fructe.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor