Acesta este un desert rapid si gustos, un soi de upgrade la grisul in lapte.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de gris:

  • 1 ceasca de gris
  • 4 cesti de lapte
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 25 gr stafide
  • praf de sare
  • 1 lingura pesmet
  • putin unt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare budinca gris:

Puneti laptele la fiert impreuna cu vanilia si zaharul. Cand laptele sta sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se amesteca pana cand a fiert. Se ia deoparte de pe foc si se adauga, unul cate unul, galbenusurile, stafidele si apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se toarna totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se coace la cuptor cam o jumatate de ora, pana se rumeneste usor si se incheaga.
Se lasa sa se raceasca usor si apoi se serveste cu sos de fructe.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri