Budinca de gris

Acesta este un desert rapid si gustos, un soi de upgrade la grisul in lapte.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de gris:

  • 1 ceasca de gris
  • 4 cesti de lapte
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 25 gr stafide
  • praf de sare
  • 1 lingura pesmet
  • putin unt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare budinca gris:

Puneti laptele la fiert impreuna cu vanilia si zaharul. Cand laptele sta sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se amesteca pana cand a fiert. Se ia deoparte de pe foc si se adauga, unul cate unul, galbenusurile, stafidele si apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se toarna totul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se coace la cuptor cam o jumatate de ora, pana se rumeneste usor si se incheaga.
Se lasa sa se raceasca usor si apoi se serveste cu sos de fructe.

budinca de gris

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Budinca de gris.