ghid pentru o viaţă împlinită

Ciorba rustica de legume

Iata o ciorba bogata de legume, dulce si aromata, perfecta pentru un pranz sau o cina usoara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba rustica de legume:

  • putin ulei sau untura
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei capia rosu
  • 4 morcovi
  • 3 radacini de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • frunze de telina
  • sare dupa gust
  • 2 maini de paste (cam o cana)

Mod de preparare ciorba rustica de legume:

Eu folosesc la gatit untura (pentru ca evit uleiurile rafinate), dar puteti sa folositi si ulei (gatiti de post sau vegetarian).
Am pus putina untura intr-o oala de 3.5 l si am calit usor ceapa si ardeii capia, cat sa se inmoaie si sa lase culoare. Am adaugat morcovii si cateva linguri de apa si am continuat calirea, mai ales pentru ca si morcovii sa isi lase culoarea si sa aiba ciorba o nuanta cat mai frumoasa.

Apoi am completat cu apa si am adaugat toate celelalte ingrediente (mai putin pasta de tomate, pastele si frunzele de telina) si am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat legumele.
Cu 10 minute inainte sa iau de pe foc, am adaugat pastele si pasta de tomate, iar chiar la final, frunzele de telina.

ciorba de legume

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba rustica de legume.