ghid pentru o viaţă împlinită

De luat la pachet: Lipie la gratar cu pui si legume coapte

O improvizatie pentru atunci cand nu mai stii ce sa gatesti si nici frigiderul nu este ofertand. Rezultatul va fi impresionant si-l vei lua cu tine la pachet, la birou.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru lipie cu pui si legume coapte:

  • 200 gr faina
  • aprox 60 gr apa
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 pliculet drojdie
  • putin zahar (ptr activarea drojdiei)
  • putina sare

Mod de preparare lipie cu pui:

Framantati aluatul si lasati-l la crescut pentru 30 de minute. Apoi faceti o a doua framantare si intindeti cu sucitorul lipii in dimensiunea dorita, pe care apoi le prajiti pe gratar.

Alaturi de lipii, pe gratar, coaceti si cateva felii groase de rosii, ceapa si ardei.

Cand sunt coapte lipiile, presarati peste ele legumele coapte, carnea de pui taiata cubulete marunte (eu am folosit piept de pui fiert in supa) si cas proaspat. Mai lasati putin pe gratar cat sa se topeasca branza, presarati cu oregano si ulei de masline si serviti!

lipie cu pui si legume

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.gr/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului De luat la pachet: Lipie la gratar cu pui si legume coapte.