Este un tip de mancare tipic bucatariei Sichuan, bineinteles ca are ardei mult si este foarte picant. Insa gradul de "iutenie" il puteti decide singuri, dupa cantitatea de ardei adaugata. Ceea ce este special acestui pui este insa...piperul Sichuan. La o prima vedere, bobitele par doar sa fie niste cojite de piper, dar au un parfum special si un gust aparte, nimic nu le poate inlocui.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui picant chinezesc:

  • 6 aripi de pui
  • 2 lingurite sos de soia
  • 14 ardei iuti uscati
  • 1/2 lingurita sare
  • piper Sichuan
  • 150 g ulei de arahide sau ulei vegetal pentru prajit
  • de asemenea mai avem nevoie si de 10-15 arahide crude

Mod de preparare pui picant chinezesc:

Modul de preparare este simplu, insa s-ar putea sa va deranjeze mirosul degajat de ardeii iuti...
aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos de soia si se lasa la frigider pentru 20 de minute. In wok sau intr-o tigaie normala, incingem uleiul de arahide si adaugam boabele de piper Sichuan (atentie, la ulei!). Apoi se adauga si ardeii intregi, iuteala lor se va raspandi in tot uleiul si il va face picant, dar va emana un miros la fel de picant. In foarte scurt timp, cateva secunde chiar, ardeii vor capata o culoare maro, este timpul sa-i scoatem din tigaie si sa adaugam aripioarele de pui. Aripioarele se prajesc bine in ulei, apoi se adauga din nou ardeiul si piperul scos mai devreme din tigaie. Cand aproape este prajit puiul, adaugam arahidele crude, mai lasam pe foc pret de 1 minut pana se prajesc si arahidele si scoatem totul pe servetele de hartie. Se servesc in cosulete de rachita sau bambus tapetate cu servetele de hartie

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

S-ar putea sa vi se para mult 14 bucati de ardei iute, dar nu sunt atat de multe pentru acest tip de mancare, aripioarele mele au fost cu gust iute-mediu, deci se pot pune si mai multi ardei. Pot face fata concurentei aripioarelor picante de la fast food!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri