31 Ianuarie 2014 publicat în Retete culinare 72 share-uri

Despre acest toufu crocant cu susan nu pot decat sa va spun ca are un gust sublim! Si oricat de reticenti ati fi la gandul ca veti manca toufu, va spun ca gustul este cu totul si cu totul aparte.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru toufu crocant cu susan:

  • 300 g toufu alba ferma (nu moale)
  • 50 g amidon
  • 1 fir ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 1 bucata mica de ghimbir
  • 1 ardei iute mic
  • 2 lingurite susan alb
  • 3 linguri sos de soia light
  • 3 linguri otet de vin (otet balsamic)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 100 ml ulei vegetal

Mod de preparare toufu crocant cu susan:

(Cumparati branza toufu natur, nu condimentata sau in saramura! Sosul va fi indeajuns de sarat si de condimentat! Eu am cumparat o bucata mare de toufu din Dragonul Rosu si am folosit aici jumatate din ea).
Intr-o tigaie incingeti uleiul. Scurgeti branza toufu foarte bine, presand-o usor cu palmele, dupa care tapetati-o cu prosoape absorbante de hartie. Scurgand tot lichidul din toufu, nu veti avea surprize urate la prajit. Taiati branza toufu in cuburi potrivite.Treceti cuburile prin amidon, avand grija sa le tapetati pe toate partile cu amidon.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Puneti bucatile de toufu la prajit lasand spatiu intre ele ca sa nu se lipeasca la prajit. Nu e nevoie sa puneti toate bucatile deodata astfel incat sa le inghesuiti in tigaie, prajiti-le in mai multe reprize. Prajiti-le pe toate partile pana devin aurii la culoare.

Scoateti toufu pe servete absorbante de hartie si lasati sa se scurga uleiul.
Intr-un castron amestecati sosul de soia, otetul de vin, zaharul, uleiul de susan, amestecati bine pana ce se topeste zaharul. Tocati marunt cateii de usturoi, ceapa verde, ghimbirul si ardeiul iute (puneti ardei iute dupa gust). Amestecati totul in castron. Turnati sosul format peste cuburile de toufu prajite. La sfarsit adaugati si semintele de susan.

Amestecati totul bine si serviti imediat. La inceput o sa vi se para mai mult sos, insa, va asigur ca este nevoie de toata cantitatea. Toufu acesta crocant va absorbi din sos si va deveni o deliciosenie!

Dupa cum spuneam, serviti imediat ca sa va puteti bucura de crocanteala bucatilor de toufu impreuna cu sosul usor picant si deosebit.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri