Tocana asta de peste chiar e "iute ca sageata". E din cartea noua a lui Jamie Oliver - 15 Minutes Meals, si daca lui i-a luat 15 minute sa o faca, mie mi-a luat 20. Afacere buna zic eu, nu?

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare si mod de preparare tocana de peste:

Se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline o ceapa alba, un fenicul si 3 catei de usturoi, jumatate de ardei iute, toate feliate subtirel, + sare si piper

Se lasa sa se inmoaie la foc mediu 5-6 minute. Apoi se adauga o conserva de rosii + jumatate de pahar de vin alb. In timp ce sosul bolboroseste, se pregatesc creaturile marine care urmeaza sa se inece in tocana. In cazul meu

- 2 fileuri de pastrav & 4 fieluri de pollock, taiate in bucati de ~ 3 cm - ambii congelati
- 10 creveti
- niste langustine

(adaptati in functie de ce aveti prin casa/ce va face cu ochiul la raionul de peste)

Dupa ce sosul a bolborosit vreo 10 minute, se adauga pestele si fructele de mare, se acopera tigaia cu un capac si se mai lasa pe foc inca 3-4 minute, nu mai mult ca pestele se face ultra-rapid si e pacat sa over-cook it si sa-l transformam in talpa de pantof.

Am servit bunaciunea cu un aioli facut dintr-un catel de usturoi frecat cu cateva firicele de sofran si cu un praf de sare in mojar si apoi amestecat cu 100ml de iaurt 0%.

Si cu felii de paine prajite, frecate cu - cu ce altceva? - tot cu usturoi, desigur!

Iaca cum sa mananci sanatos si repede si bun! Pam-pam!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri