O prajitura ideala pentru zilele de iarna. E naturala, inocenta si delicioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu morcovi si ghimbir:

Va trebuie asa: 4 morcovi, rasi, o bucatica mica (cam 2cm) de ghimbir ras, 300g faina, 200g zahar, 150ml ulei, 4 oua, 100g nuci tocate, o lingurita de praf de copt, o lingurita de bicarbonat de sodiu, o lingurita de scortisoara, un praf de nucsoara si un praf de sare.

Am amestecat faina, bicarbonatul, praful de copt, uleiul, zaharul si ouale in robotul de bucatarie. (Dar puteti sa faceti lucrul asta si de mana). Apoi am adaugat mirodeniile...Si la sfarsit - morcovii, ghimbirul si nucile.

Am turnat compozitia in tava unsa cu unt, si am batat-o la cuptor, la 180 grade pentru 20 de minute... cred - o sa stiti ca e gata facand testul cu scobitoarea (stiti - atunci cand bagi o scobitoare in prajitura si iese curata, inseamna ca e gata).

In timp ce prajitura se racea, i-am facut glazura - dintr-un pachet de crema de branza (nesarata!), 100g unt, 200g zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie si 100g nuci tocate. Apoi am intins glazura pe deasupra, si am bagat-o la frigider un pic (picul depinde de cat puteti sa va abtineti pana sa gustati o bucatica - in cazul nostru a fost un pic destul de mic)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Leblogpiquant.com va propune si alte retete interesanta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri