ghid pentru o viaţă împlinită

Supa energizanta de iarna: supa de morcovi cu ghimbir

Pentru zilele aceasta reci va recomandam o supa buna, aromata si plina de minerale reparatoare: supa de morcov cu ghimbir si chimen.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de morcovi cu ghimbir:

morcov, ghimbir, ceapa, supa ( de legume sau de oase), chimen, usturoi, unt (sau orice tip de grasime vreti voi), sare.

Pentru ca supa va trece prin blender nu e nevoie sa va chinuiti cu taiatul prea fin al ingredientelor. Ceapa si ghimbirul se calesc in putina grasime. Cand ceapa e translucenta se adauga chimenul pisat si cand simtiti aroma uleiurilor eterice adaugati morcovul taiat si supa. Lasati sa fiarba pana se inmoaie morcovii.
Apoi treceti supa prin blender pentru a obtine o crema lichida. Turnati iar in oala si adaugati doi catei de usturoi striviti, potriviti de sare si dati inca o data in fiert pentru nu mai mult de un minut-doua.

Sfat: Puteti controla densitatea supei adaugand supa sau lasand mai mult sa fiarba.

La servire, adaugari putin unt, seminte de chimen usor incalzite in tigaia incinsa (fara ulei ) pentru aroma si patrunjel proaspat tocat.

supa de morcovi cu ghimbir

Pofta buna!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa energizanta de iarna: supa de morcovi cu ghimbir.