Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de morcovi cu ghimbir:
morcov, ghimbir, ceapa, supa ( de legume sau de oase), chimen, usturoi, unt (sau orice tip de grasime vreti voi), sare.
Pentru ca supa va trece prin blender nu e nevoie sa va chinuiti cu taiatul prea fin al ingredientelor. Ceapa si ghimbirul se calesc in putina grasime. Cand ceapa e translucenta se adauga chimenul pisat si cand simtiti aroma uleiurilor eterice adaugati morcovul taiat si supa. Lasati sa fiarba pana se inmoaie morcovii.
Apoi treceti supa prin blender pentru a obtine o crema lichida. Turnati iar in oala si adaugati doi catei de usturoi striviti, potriviti de sare si dati inca o data in fiert pentru nu mai mult de un minut-doua.
Sfat: Puteti controla densitatea supei adaugand supa sau lasand mai mult sa fiarba.
La servire, adaugari putin unt, seminte de chimen usor incalzite in tigaia incinsa (fara ulei ) pentru aroma si patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor