Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa-crema de fasole si ciuperci coapte:
- 1 1/2 cana de fasole alba
- aprox 250 gr de ciuperci (champignon)
- 1 ceapa mare
- 5 catei de usturoi
- 1/2 lingurita de cimbru
- cateva frunze de salvie
- aproximativ 2 litri de apa - din momentul in care fasolea e fiarta! (aici aveti libertatea sa alegeti densitatea supei)
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare supa-crema de fasole si ciuperci coapte:
Fasolea se pune in apa cu o seara inainte si apoi se fierbe in 2 ape, inainte de a adauga ultima apa, cea care si ramane pentru supa.
Cand fasolea este fiarta, se amesteca ciupercile taiate feliute, cu ceapa taiata inele, usturoiul, cimbrul si salvia, se stropesc cu putin ulei si se pun la copt la temperatura mare.
Cand ciupercile s-au copt (si toata casa miroase divin!), le scoateti din cuptor (puteti lasa cateva bucati deoparte pentru decor) si le amestecati cu fasolea. Dati supa prin blender, potriviti la gust cu sare si piper si mai dati o data in clocot.
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie