ghid pentru o viaţă împlinită

Special de Craciun: Salata de boeuf

Cred ca salata de boeuf, o salata aperitiv este nelipsita de la mesele festive ale romanilor. Iata o reteta clasica, dar indragita de toata lumea - salata de boeuf.

Timp de preparare: 30 minute

Daca zarzavatul e deja fiert, ramas de la o supa strecurata( cu taitei sau galuste), slata poate fi preparata in 30 minute.

Ingrediente necesare pentru salata de boeur:

  • 4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 3 cartofiori
  • 1 telina mica
  • 2-3 castraveti murati
  • carne,
  • sare.

Pentru maioneza:

  • 1/2 cartof fiert
  • 1 galbenus crud de ou
  • 3 lingurite mustar
  • ulei (aprox. 250 ml).

Pt ornat: 1 morcov (din cei 4) si frunze patrunjel verde

Mod de preparare salata de boeuf:

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam peste zarzavat. Intre timp din ingredientele pt maioneza preparam maioneza: zdrobim f. bine jumatatea de cartof fiert, se amesteca cu mustarul si galbenusul crud de ou, apoi adaugam ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza consistenta. Din cantitatea de maioneza, oprim 1-2 linguri pt a acoperi salata, iar restul de maioneza se amesteca cu zarzavatul maruntit, omogenizam bine, adaugam sare dupa gust. Asezam salata pe un platou, o modelam dupa imaginatie, o imbracam cu maioneaza si o decoram folosindu-ne inspiratia de moment. Eu am decupat figurine din morcov folosind formele de biscuiti.
Puteti aranja salata sub forma de floarea-soarelui, folosind pt petale cipsuri de cartofi, iar pt samburi bucati de masline negre.

salata de boeuf

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Special de Craciun: Salata de boeuf.