Un desert spacial pentru masa de Craciun.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide:

  • 300 ml lapte cald
  • 7 oua
  • 1 cana de 200 de grame zahar alb
  • 50 de ml de ulei de floarea-soarelui
  • 4 cuburi de drojdie
  • coaja de la o lamaie
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 250 de grame de miez de nuca
  • 50 de grame de pudra de cacao
  • 1 mana de stafide
  • 4 cubulete rahat
  • 1 kilogram de faina alba

Mod de preparare cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide:

Se dizolva drojdia cu zaharul vanilat pana ce se obtine o pasta. Se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si uleiul. Se adauga laptele cald, coaja de lamaie, dupa care se adauga, incet-incet, tot pachetul de faina.

Se face o coca tare, se imparte in 2 bucati, se intind bucatile pe masa. Separat, se face o pasta din cacao, 1 lingura de zahar, albusurile de la cele 7 oua, rahatul, stafidele si nuca; aceasta pasta se adauga peste aluat, care se ruleaza. Cele doua bucati de aluat de cozonac se pun in 2 tavi incalzite si se lasa la dospit.

Dupa care se ung cozonacii cu un galbenus de ou amestecat cu zahar, apoi se introduc tavile cuptor. Se scot cand s-au rumenit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma



O reteta recomandata de blogul https://ideidelicioase.blogspot.ro



O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri