ghid pentru o viaţă împlinită

Gratin de broccoli

Gratin de broccoli cu sos bechamel si cascaval. O mancare gustoasa, pentru toata familia.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gratin de broccoli:

  • 1 inflorescenta de broccoli mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura unt (ulei) pt sos
  • 1 lingura unt pt tava
  • aprox. 1 cana cascaval ras (parmezan)
  • sare, piper
  • 1 varf de cutit cu nucsoara

Mod de preparare gratin de broccoli:

Broccoli se fierbe 3-4 minute in apa cu putina sare. Se pune intr-o strecuratoare, se clateste cu apa rece
si se lasa sa se scurga bine. Intr-o tigaie se topeste untul si se rumeneste usor usturoiul zdrobit. Se adauga faina si se amesteca bine, cu telul in forma de para, evitand formarea cocoloaselor. Se adauga laptele caldut, putin cate putin si amestecand continuu. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana ce se formeaza un sos omogen, legat. Sosul bechamel obtinut se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper, apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se aseaza broccoli intr-un vas termorezistent uns cu unt, se toarna sosul bechamel acoperind bine toate colturile. Deasupra se presara restul cantitatii de cascaval ras. Gratin de broccoli se coace in cuptorul incins la 190 de grade, timp de 15-20 minute sau pana ce se rumeneste frumos cascavalul.
Se serveste cald.

gratin de broccoli

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gratin de broccoli.