ghid pentru o viaţă împlinită

Ciorba de toamna

Nu sunt eu un mare fan de ciorbe insa imi plac mult cele simple cu legume si profit de bunatatile pe care le primesc de la fiecare anotimp productiv. Profitati de legumele proaspete care se mai gasesc piete!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de toamna:

  • 2.5 -3 l apa
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei mic verde
  • 1 gulie
  • 1 felie telina
  • 1 varza mica
  • un cub de legume sau o lingurita vegeta
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml suc de rosii
  • frunze de telina
  • frunze de patrunjel

Mod de preparare ciorba de toamna:

Mai intai punem vasul cu apa la fiert. Legumele le curatam si le spalam. Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele. Cand fierbe apa adaugam legumele si lasam la fiert la foc mic.
Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam varza taiata, adaugam cubul de legume si potrivim cu sare si piper.

Lasam sa fiarba in continuare si cand sunt toate legumele fierte adaugam sucul de rosii si frunzele de telina tocate marunt si mai lasam sa dea o data in clocot. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim cald cu smantana si ardei iute.

ciorba de toamna

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de toamna.