ghid pentru o viaţă împlinită

Ficatei cu legume

Un idee simpla si rapida pentru masa de pranz: ficatei cu legume.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ficatei cu legume:

  • 500 grame ficatei de pasare
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 ardei gras rosu
  • boabe de piper
  • 1 lingura ulei floarea soarelui
  • 2 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • 3 crengute patrunjel verde

Mod de preparare ficatei cu legume:

Pregatiti zarzavatul: ceapa, usturoiul se curata. Taiati ceapa pestisori, usturoiul in jumatate, ardeii curatati de samburi si spalati, se taie fasii. Cartofii, curatati si spalati, se taie felii subtiri. Ficateii verificati sa nu aiba fiere, se spala, se scurg de apa. Puneti pe aragaz tigaia Dry Cooker, adaugati uleiul, ungeti tigaia, puneti capacul si lasati la foc minim 3-5 minute pana se infierbanta capacul tigaii. Tigaia ramane tot timpul la foc minim. Puneti ficateii in tigaie, adaugati ardeii, cartofii, ceapa, usturoiul, piperul, acoperiti tigaia cu capacul si lasati totul sa se inabuse. Amestecati usor dupa vreo 15- 20 minute, iar dupa inca 15 minute adaugati patrunjelul verde taiat marunt, lasati tigaia 3- 5 minute la foc, stingeti focul si gata pranzul. Se serveste cu gogonele murate sau castraveti murati.

ficatei cu legume

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ficatei cu legume.