ghid pentru o viaţă împlinită

Reteta frantuzeasca: Supa de ceapa

Supa de ceapa se face dupa un concept foarte simplu: ceapa caramelizata se fierbe in putina supa de vita si se serveste cu paine prajita cu branza aleasa, topita. Pornind de aici puteti sa alegeti diferite variante gasite pe internet si sa experimentati cu aceasta supa simpla si foarte aromata.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de ceapa:

  • 4 cepe taiate rondele
  • putin zahar
  • 1/2 l supa de vita
  • putin rozmarin
  • ulei sau unt
  • sare
  • cateva felii de paine prajita
  • branza Caciotta

Mod de preparare supa de ceapa:

Intr-o tigaie incepeti sa caliti ceapa in putin ulei, rozmarin si putin zahar. Lasati la foc mic, amestecand din cand in cand pana se caramelizeaza ceapa. Nu grabiti procesul! Adaugati supa de vita, potriviti cu sare si lasati sa fiarba putin. Serviti cu felii de paine prajita peste, taiati cateva bucati de branza si dati la cuptor pana se topeste branza. Serviti cu piper proaspat macinat peste.

supa de ceapa

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta frantuzeasca: Supa de ceapa.