ghid pentru o viaţă împlinită

Piept de porc crocant la cuptor

O friptura de porc savuroasa si suculenta la cuptor.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru piept de porc crocant la cuptor:

  • o bucata de piept de porc (1, 5 – 2 kg) – fara oase, cand o cumpar, ma orientez sa aiba si cat mai putina grasime (cat se poate)
  • 3 catei de usturoi plus inca vreo cinci la impanat
  • 1 lingura boabe de piper negru
  • 2 linguri seminte de fenicul
  • cimbru maruntit
  • 2 lamai
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare piept de porc crocant la cuptor:

Intai pregatim o marinada: prajim in tigaie fara ulei semintele de piper si fenicul – 2 minute dureaza, in mojar maruntim si amestecam usturoiul, cimbrul, uleiul si nitica sare - mestecam bine pana se formeaza o pasta, adaugam semintele prajite pe care,tot asa, le maruntim. Cu acest amestec frecam carnea de porc pe toate partile, o infasuram in folie de plastic transparenta si o punem in frigider pentru mimin cateva ore – ideal peste noapte.

Dam drumul la cuptor, il incingem la 200 gr. C si pregatim friptura. Scoatem carnea de la frigider. Cu un cutit ascutit impungem din loc in loc in carne si strecuram inauntru catei de usturoi taiat pe jumatate,cu alte cuvinte, o impanam. Ungem soricul cu sare si o lingura de ulei, punem bucata de carne intr-o tava si dam la cuptor pentru o jumatate de ora. Intre timp stoarcem cele doua lamai. Dupa jumatate de ora, deschidem cuptorul, turnam sucul de lamaie peste bucata de carne, reducem focul la 180 grade C. O sa vedeti la sfarsit, lamaia ii va da o nota de prospetime si ii va taia din grasime.
Lasam la cuptor sa se faca bine – dureaza cam ora iar la sfarsit marim iar temperatura la 220 grade C pentru un exterior crocant si yammmmi -rumen.
Scoatem de a cuptor si punem deoparte pentru jumatate de ora ca sa se odihneasca, dupa care e numai buna de servit….Musai nise garnitura de legume alaturi, niste muraturi, poate si niste ceapa rosie daca nu sunteti prea simandicosi…..
Plina de arome…..Un deliciu!

piept de porc crocant la cuptor

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Piept de porc crocant la cuptor.


Discutii despre Piept de porc crocant la cuptor

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.