Daca musafirii sunt pe drum, iata un fel potrivit de mancare cu care sa ii asteptati. O friptura savuroasa si rafinata de pui, aromata cu sos din busuioc proaspat sau pesto. Sosul pesto poate fi servit nu numai cu carne, dar si cu paste, peste, cartofi…

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru piept de pui cu sos de busuioc:

  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • o mana frunze proaspete de busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • 3-4 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri parmezan ras (cascaval sau o branza mai tare)
  • 2-3 linguri ulei de masline pentru sos
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara piept de pui cu sos de busuioc

Pentru a prepara sosul pesto se pun in blender: frunze de busuioc, ulei de masline, suc de lamaie proaspat stors, feliute de usturoi, parmezan, sare, piper. Optional, se adauga 1 lingura cu muguri de pin, migdale, nuci sau alune. Totul se mixeaza foarte bine pentru a rezulta un sos omogen. In lipsa unui blender, sosul se poate prepara in mojar. Pieptul de pui se presara cu sare si piper si se caleste in putin ulei, pe ambele parti, pana cand capata o crusta aurie. Carnea se transfera intr-o tava si se tine la cuptor timp de 15-20 minute. Se toarna apoi sosul de busuioc acoperind bine pieptul de pui. Friptura se acopera cu un capac timp de 3-4 minute,
pentru ca toate aromele sa se combine. Pieptul de pui cu sos de busuioc se serveste imediat.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri