Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru piept de pui cu sos de busuioc:
- 1 piept de pui
- sare
- piper
- o mana frunze proaspete de busuioc
- 2 catei de usturoi
- 3-4 linguri suc de lamaie
- 2 linguri parmezan ras (cascaval sau o branza mai tare)
- 2-3 linguri ulei de masline pentru sos
- ulei pentru prajit
Cum se prepara piept de pui cu sos de busuioc
Pentru a prepara sosul pesto se pun in blender: frunze de busuioc, ulei de masline, suc de lamaie proaspat stors, feliute de usturoi, parmezan, sare, piper. Optional, se adauga 1 lingura cu muguri de pin, migdale, nuci sau alune. Totul se mixeaza foarte bine pentru a rezulta un sos omogen. In lipsa unui blender, sosul se poate prepara in mojar. Pieptul de pui se presara cu sare si piper si se caleste in putin ulei, pe ambele parti, pana cand capata o crusta aurie. Carnea se transfera intr-o tava si se tine la cuptor timp de 15-20 minute. Se toarna apoi sosul de busuioc acoperind bine pieptul de pui. Friptura se acopera cu un capac timp de 3-4 minute,
pentru ca toate aromele sa se combine. Pieptul de pui cu sos de busuioc se serveste imediat.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro/
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie