Conopida cu usturoi

O garnitura extrem de aromata pentru o friptura de pui sau de porc.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru conopida cu usturoi:

  • 2-3 felii de paine veche de cateva zile
  • 2-5 catei de usturoi
  • putin ulei
  • 1 capatana mica de conopida
  • sare dupa gust

Mod de preparare conopida cu usturoi:

Conopida se desparte buchetele, se spala si se fierbe. Eu am fiert-o pe aburi, pentru mai multa aroma. Intre timp, feliile de paine le puneti in blender si le maruntiti cu 2-3 pulsatii. Nu vreti ceva fin ca un pesmet, ci bucatele ceva mai mari de paine. Adaugati painea intr-o tigaie in care ati incins putin ulei, impreuna cu cateii de usturoi. Pe acestia puteti fie sa ii tocati marunt, fie sa ii dati pe razatoare.
Caliti aceasta compozitie pana cand painea devine crocanta si puternic aromata. Apoi o amestecati cu conopida gata fiarta si serviti.

Sfat! Va recomand sa nu le amestecati decat inainte de servire, pentru ca painea se inmoaie dupa un timp si se pierde savoarea ei crocanta.

conopida cu usturoi

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Conopida cu usturoi.