ghid pentru o viaţă împlinită

Tocanita de ardei cu pui

O mancare usoara, de sezon, deloc pretentioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de ardei cu pui:

  • 1,5-2 kg de ardei gras
  • o punga de pulpe inferioare de pui
  • 2,3 cepe mari
  • o lingura de bulion (sau o rosie mare)
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • ulei

Mod de preparare tocanita de ardei cu pui:

Mai intai se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Ardeiul se curata de cotori si de seminte, se spala si se taie fideluta. Ceapa se pune la inabusit intr-o oala cu putin ulei si cu pulpele de pui spalate si sarate. Cand ceapa este translucida, iar pulpele de pui au prins a se praji superficial, se adauga ardeiul si un pahar de apa. Se lasa la fiert pe foc moale cca 30-40 de minute, dupa care se adauga bulionul (sau rosia taiata cubulete), se mai lasa la fiert inca 5 minute, se potriveste de sare si piper, se presara verdeata tocata si se inchide focul.

Pofta buna!

tocanita de ardei cu pui

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul retete-vechi-si-noi.info

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tocanita de ardei cu pui.