ghid pentru o viaţă împlinită

Prajiturele cu Dovleac pentru Halloween

Pe numele lor original li s-ar spune woopie pies, adica un blat de muffin, pus in forma de fursec si lipite ca niste macarons. Adica un fel de struto-camila dulce si aromata, care seamana si cu turta dulce datorita condimentelor.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajiturele cu dovleac:

  • 400g faina
  • 250 ml ulei
  • 300 g dovleac copt
  • 160 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 2 oua
  • o lingurita scortisoara
  • jumatate lingurita nucsoara macinata
  • jumatate lingurita ienibahar macinat
  • un sfert de lingurita cardamom praf
  • un sfert de lingurita de ghimbir praf
  • un sfert de lingurita de piper alb macinat
  • un pliculet zahar vanilat
  • un pliculet praf de copt
  • un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare prajiturele cu dovleac:

Amestecam cu o lingura cele doua tipuri de zahar cu uleiul. Adaugam dovleacul copt si pasat, omogenizam. Urmeaza ouale, dupa care mai mixam 2-3 minute.
Amestecam faina cu condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam peste ingredientele umede si amestecam cu o lingura, doar pana se omogenizeaza, nu mai mult.
Punem cate o lingura de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distata de 2-3cm intre doua prajiturele, pentru ca isi vor mari dimensiune la cuptor. Coacem 10 - 15 minute, la 200 de grade, pana se rumenesc. Fiind destul de multe, le-am copt in vreo 3-4 transe.
Dupa cum va spuneam, se pot lipi doua cate doua folosind o crema dulce. Noi am folosit frisca. Sau se pot lasa simple, caz in care nu mai sunt woopie pies, dar sunt la fel de bune si pufoase.

prajitura cu dovleac

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajiturele cu Dovleac pentru Halloween.