ghid pentru o viaţă împlinită

Tort rulada de caise cu ciocolata

Iata o retete de tort delicios facut din rulada de caise si multa crema de ciocolata. O combinatie foarte potrivita pentru un tort aniversar de toamna.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort rulada de caise cu ciocolata:

Pentru rulada:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un borcan mic gem de caise

Pentru blatul de cacao:

  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura praf de copt

Crema:

  • 200 gr smantana pt frisca
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata cu lapte 38% cacao
  • 200 gr frisca lichida indulcita
  • In plus 6 linguri gem de caise pentru uns foile de cacao

Glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare tort rulada de caise cu ciocolata:

Pregatim mai intai prima parte a cremei pentru ca necesita sa stea la frigider 1-2 ore.
Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata. Lasam 10-15 minute sa ajunga la temp. camerei, apoi punem la frigider timp de 2 ore.
Rulada: mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam galbenusurile mixand in continuare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosindu-ne de o spatula si facand miscari rotative usoare pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 20-25 min.
Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit desfacem rulada din prosop si o ungem cu dulceata apoi o rulam indepartand si foaia de copt. Sau puteti indeparta mai intai hartia de copt, cum doriti. Dam rulada la frigider pana pregatim restul.
Blatul de cacao: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si avand grija sa nu se lase spuma.
Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm tapetata pe fund cu hartie de copt preincalzit la 170-175 de grade timp de 20-25 min.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit taiem blatul in doua.
Intr-un bol mixam frisca mai intai la viteza mica apoi la viteza maxima pana sa intareste.
Scoatem si crema de ciocolata si o mixam intr-un vas apoi o adaugam peste frisca si mixam pe treapta mica doar cat sa se amestece cele doua.
Asamblare: Pe un platou asezam prima foaie de blat de cacao si o ungem cu 3 linguri de gem. Punem inelul de la tort. Din rulada taiem 7 bucati de aprox 2 cm si 9,5 bucati de 1 cm. Cele mai subtiri vin asezate pe margine de jur imprejur iar cele mai groase pe fund. Peste rulada punem crema, mai intai punand cate putin ca sa umplem locurile goale apoi punand restul si niveland deasupra. Cea de a doua foaie de blat de cacao o ungem cu dulceata pe partea care vine asezata peste crema. Apasam usor cu degetele sa se lipeasca de marginea cu rulada. Pentru glazura topim intr-un vas pe aburi ciocolata impreuna cu untul si laptele, amestecand intr-una si avand grija ca apa sa nu ajunga pe fundul vasului de deasupra.
Turnam glazura peste blat si nivelam cu un cutit.
Eu am ornat cu bombonele colorate si cu cateva ornamente de ciocolata.
Dam tortul la frigider 2-3 ore sau ideal pana a doua zi.

tort rulada de caise

Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort rulada de caise cu ciocolata.