Prajitura cu kiwi

Prajitura pufoasa, usoara, cu fructe de kiwi pline de vitaminele de care avem mare nevoie acum, in sezonul virozelor.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu kiwi:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri suc de portocala
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 buc kiwi
  • esenta de vanilie

Mod de preparare prajitura cu kiwi:

Albusurile se mixeaza cu zaharul pentru a obtine o bezea pufoasa. Se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si sucul de portocala proaspat stors. Se incorporeaza apoi praful de copt amestecat cu 4 linguri faina.
Aluatul se amesteca foarte usor, folosind o spatula. Fructele de kiwi se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se amesteca cu 2 linguri faina, pentru a evita, pe cat posibil, sa se lase pe fundul tavii in timpul coacerii. In aluat se adauga, la final, bucatile de kiwi. Se tapeteaza o tava (26 x 17 cm) cu hartie de copt si se toarna aluatul. Prajitura se coace la 180 de grade, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in cuburi sau romburi.
Prajitura cu kiwi se serveste cu topping de ciocolata sau pudrata cu zahar.

prajitura cu kiwi

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul truedelights.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Prajitura cu kiwi.