ghid pentru o viaţă împlinită

Piept de curcan cu sos de smantana cu curry

Va prezint o reteta foarte gustoasa, putin spre dietetica, ce nu e greu deloc de facut si merge aproape la orice ora din zi.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru piept de curcan cu sos de smantana cu curry:

  • 300g piept de curcan
  • 200-300ml smantana lichida, in functie de cat sos doriti
  • o lingurita de curry
  • sare si piper dupa gust
  • o cana orez pentru garnitura, de preferat basmati ca sa iasa bob cu bob.

Mod de preparare piept de curcan cu sos de smantana cu curry:

Pentru inceput, punem orezul la fiert pentru ca ia cel mai mult timp dintre toate sa se faca (eu il pun la masina de aburi si uit de el vreo 10-15min).
Apoi intr-o tigaie incinsa cu o lingura de ulei, asezam pieptul de curcan taiat cubulete si il lasam sa se rumeneasca usor, dupa care adaugam smantana lichida, iar apoi curry-ul, sarea si piperul.
Lasam sa bolboroseasca totul timp de vreo 5 minute, cat sa se ingroase putin sosul si asta e tot. Intotdeauna gustati inainte sa vedeti daca mai trebuie asezonat cu ceva.
Apoi intr-o farfurie asezam orezul cu o mica adancitura la mijloc in care vom pune carnea cu sosul.
Pofta mare!
PS: pentru ca pieptul sa iasa mai aromat si mai picant, puteti pune la marinat, cu o zi inainte, pieptul taiat cubulete si masat cu un strop de ulei de masline si putin amestec de condimente tandori (se gaseste in majoritatea supermarketurilor mari).

piept de curcan cu sos de smantana cu curry

Aceasta reteta a fost propusa de blogul foodquicklygood.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Piept de curcan cu sos de smantana cu curry.