ghid pentru o viaţă împlinită

Dovlecei gratinati

O mancare excelenta, usoara, buna de preparat in orice anotimp si foarte, foarte gustoasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dovlecei gratinati:

  • 5 dovlecei mijlocii
  • 2 cartofi
  • o ceapa medie
  • o rosie mare
  • 2 oua mari
  • 2 linguri pline cu smantana
  • putin ulei
  • sare
  • condimente
  • patrunjel verde

Mod de preparare dovlecei gratinati:

Dovleceii i-am curatat de coaja si de semite apoi i-am taiat cubulete. Cartofii i-am taiat tot cubulete de aceeasi marime cu dovleceii. Ceapa am taiat-o in bucati cam la fel de mari ca si legumele. Am pus putin ulei intr-o tava care merge la cuptor si am presarat dovleceii, cartofii si ceapa. Pe deasupra am pus felii de rosie, am dat sare si piper, apoi din oua, verdeata tocata si smantana am facut un sos pe care l-am turnat peste tot.
Am dat la cuptorul incins, la foc mediu cam 40 de minute, pana cand mancarea s-a rumenit pe deasupra si zeama lasata de ceapa si dovlecei a scazut. Am servit acest fel doi atat cald cat si rece si a fost foarte bun.

dovlecei gratinati

O reteta recomandata de blogul retete-vechi-si-noi.info

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dovlecei gratinati.