Ardei copti cu smantana

Ardei capia copti, dulci si suculenti, in amestec cu smantana si busuioc verde aromat. O salata revigoranta, cu un gust bogat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ardei copti cu smantana:

  • 5-6 buc. ardei capia sau ardei gras rosu
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri suc de lamaie sau otet balsamic
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • busuioc verde sau patrunjel

Cum se prepara ardei copti cu smantana:

Se spala ardeii, se sterg bine cu prosoape de hartie, apoi se coc pe plita sau gratar, pana se inmoaie.
Se scot intr-un bol si se acopera imediat (pentru a se curata mai bine) cu folie alimentara, pana se racesc.
Ardeii se curata apoi de coaja si se indeparteaza cotorul si semintele. Pulpa ramasa se taie in fasii lungi si subtiri. Intr-un bol se amesteca smantana cu fasiile de ardei, busuiocul tocat marunt, sucul de lamaie si uleiul de masline. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Salata de ardei copti cu smantana se amesteca bine
si se lasa la frigider 1-2 ore inainte de a fi servita.

Pentru un gust si mai bogat, in salata puteti adauga si 1-2 linguri cu branza proaspata de vaci (Fagaras) sau cu o crema mai fina de branza.

salata de ardei copti

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ardei copti cu smantana.