Blat fraged, cu iaurt si afine gustoase, pline de vitamine, sub un strat crocant, delicios. Un desert apetisant, potrivit pentru orice ocazie!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu afine si iaurt:

Ingrediente aluat:

  • 100 g unt
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 oua
  • 1/2 cana iaurt
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 vf lingurita nucsoara
  • esenta de lamaie
  • 1 cana afine

Ingrediente topping crocant:

  • 50 g unt rece
  • 4 linguri zahar
  • esenta de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 8 linguri faina
  • 1/2 cana fulgi de ovaz

Cum se prepara prajitura cu afine si iaurt

Aluat:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, scortisoara, nucsoara si praful de copt. Separat, se mixeaza untul cu zaharul timp de 1-2 minute. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare,
numai pana la incorporare. In crema de unt si ou se incorporeaza jumatate din cantitatea cu ingrediente uscate si se amesteca. Se adauga iaurtul, se amesteca si se incorporeaza restul cantitatii de ingrediente uscate. Se aromatizeaza aluatul cu esenta de lamaie si se adauga afinele, amestecand usor cu o spatula. Inainte de a fi adaugate afinele se trec prin faina pentru a nu se lasa pe fundul tavii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Topping crocant:

Se pun intr-un bol: untul rece, zaharul, faina, scortisoara, fulgii de ovaz si esenta de lamaie.
Se amesteca totul foarte bine cu mainile, pana se obtine un aluat sfaramicios care sa semene cu niste firimituri mai mari.

Asamblarea prajiturii:

Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se repartizeaza toppingul si (optional) cateva afine. Prajitura cu afine si iaurt se coace la 180 de grade, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se poate portiona.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri