ghid pentru o viaţă împlinită

Supa de rosii coapte

O supa ideala pentru acesta inceput de toamna.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de rosii coapte:

  • 1 kg de rosii mari, carnoase
  • 1 ceapa medie
  • 3-4-5 (sau mai multi) catei de usturoi
  • maghiran
  • sare si piper

Mod de preparare supa de rosii coapte:

Rosiile taiate in cuburi mari, ceapa rondele si usturoiul intreg, le-am amestecat si le-am pus toate intr-o tava pe care am lasat-o 30-40 de minute in aragazul incins, la foc mediu, cat s-au copt usor (fara sa se arda).

Le-am scos din cuptor, am adunat cu lingura rosiile, ceapa si usturoiul, impreuna cu zeama lasata, am turnat peste o cana cu apa (vroiam o supa densa) si le-am pus la fiert impreuna cu sarea, piperul si maghiranul.

Dupa ce au fiert toate utin, toate impreuna, le-am facut pasta cu blenderul.

Am servit supa cu cascaval si crutoane din paine cu maia, de casa. E infinit mai aromata decat orice supa de rosii, e foarte usor de facut si sanatoasa.

supa de rosii coapte

Pofta mare sa aveti!

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de rosii coapte.