O supa ideala pentru acesta inceput de toamna.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de rosii coapte:

  • 1 kg de rosii mari, carnoase
  • 1 ceapa medie
  • 3-4-5 (sau mai multi) catei de usturoi
  • maghiran
  • sare si piper

Mod de preparare supa de rosii coapte:

Rosiile taiate in cuburi mari, ceapa rondele si usturoiul intreg, le-am amestecat si le-am pus toate intr-o tava pe care am lasat-o 30-40 de minute in aragazul incins, la foc mediu, cat s-au copt usor (fara sa se arda).

Le-am scos din cuptor, am adunat cu lingura rosiile, ceapa si usturoiul, impreuna cu zeama lasata, am turnat peste o cana cu apa (vroiam o supa densa) si le-am pus la fiert impreuna cu sarea, piperul si maghiranul.

Dupa ce au fiert toate utin, toate impreuna, le-am facut pasta cu blenderul.

Am servit supa cu cascaval si crutoane din paine cu maia, de casa. E infinit mai aromata decat orice supa de rosii, e foarte usor de facut si sanatoasa.

Pofta mare sa aveti!

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri