19 August 2013 publicat în Retete culinare 115 share-uri

Vinete prajite cu iaurt si nuci – o alta reteta delicioasa din bucataria greceasca, ce are in componenta vinetele.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru vinete prajite cu iaurt si nuci:

  • 1 vanata potrivit de mare
  • 125 g iaurt
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri nuci macinate
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • patrunjel sau menta proaspata,
  • boia dulce pentru decor

Cum se prepara vinete prajite cu iaurt si nuci:

Vanata se taie in felii subtiri, se preasara cu sare si se lasa 30-40 minute, sa isi lase sucul amarui. Feliile de vinete se spala cu apa rece si se sterg cu servete absorbante. Fiecare felie se taie apoi in cuburi mici, care se prajesc in 2 linguri ulei de masline, pana cand se inmoaie. Dupa ce se racesc, se pun intr-un bol si se amesteca cu usturoiul zdrobit, iaurtul, nucile macinate, menta tocata marunt, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
Salata de vinete prajite cu iaurt se poate decora cu miez de nuca intreg si boia dulce. Poate fi servita cu paine prajita.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri