ghid pentru o viaţă împlinită

Cordon bleu cu dovlecei

Medalioane crocante din dovlecei, cu umplutura de branza sau cascaval. O mancare cu adevarat surpriza, dupa ”modelul„ cordon bleu!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cordon bleu cu dovlecei:

  • 2 dovlecei,
  • 2 oua
  • 200-300 g cascaval sau branza
  • pesmet
  • faina, sare, piper.

Cum se prepara dovlecei surpriza:

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se presara cu sare. Se lasa la rece o ora. Ouale se bat bine cu sare, piper si 2-3 linguri faina. Se taie cascavalul in felii mai groase. Dovleceii se sterg bine de apa cu prosoape de hartie. Se fac sandwich-uri din 2 felii de dovlecel, iar la mijloc se fixeaza cate o felie de cascaval. Se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti.
In timpul prajirii, medalioanele se intorc usor, cu o paleta.
Pe masura ce se gatesc oul si cascavalul, vor lega cele doua felii de dovlecel,
iar pachetelul construit va ramane intreg.
Dovleceii astfel pregatiti, sunt foarte buni calzi si sigur vor fi adevarate surprize.

cordon bleu din dovlecei

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cordon bleu cu dovlecei.