Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftelute cu sos alb:
- 300 -400 g carne tocata de pui
- 1-2 catei de usturoi
- 1 ou
- 2 linguri cascaval ras
- 1-2 linguri pesmet
- sare, piper,
- 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 vf cutit cimbru uscat sau cateva frunze cimbru verde
- marar
Sos alb:
- 300 ml smantana pentru gatit
- 1 lingura unt
- 2-3 linguri cascaval ras
- sare, piper, nucsoara
Cum se prepara chiftelute cu sos alb:
Chiftelute:
Carnea tocata se amesteca cu usturoi zdrobit, ou, cascaval ras (branza), sare, piper, marar tocat marunt, coaja rasa de lamaie, pesmet, cimbru. Pesmetul se adauga numai in cazul in care compozitia rezultata este prea moale. Cu mainile umezite cu apa, se formeaza mici bile din pasta de carne, care se aseaza cu putina distanta intre ele, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Chiftelutele se coc in cuptorul incins la 170 de grade, timp de 20-30 minute sau se prajesc in ulei pana devin aurii si crocante la exterior.
Sos alb:
Intr-o tigaie se topeste untul si se adauga smantana. Cand incepe sa clocoteasca se adauga cascavalul ras
si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza. Sosul se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, dupa gust. Chiftelutele fierbinti se aseaza pe farfurie, se stropesc cu sosul alb si se servesc imediat.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor