22 Iulie 2013 publicat în Retete culinare 2 share-uri

Inghetata de caise, dulce acrisoara, reconfortanta, simplu si usor de facut, din numai doua ingrediente!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de caise:

  • 6-7 caise bine coapte
  • 100 ml frisca lichida indulcita

Cum se prepara inghetata de caise:

Caisele se taie in doua si se indeparteaza samburii. Se pun intr-un vas si se toarna apa peste ele, cat sa le acopere, apoi se fierb 10-15 minute, pana se inmoaie putin. Se lasa sa se raceasca.
Caisele se scot din apa, se decojesc si se paseaza cu o furculita, pana se obtine un piure (nu neaparat uniform). Frisca lichida se mixeaza pana cand creste si isi dubleaza volumul. Peste frisca se adauga piure-ul de caise racit si se amesteca bine. Compozitia de inghetata se pune intr-o caserola si se introduce la congelator. Dupa ce au trecut 3-4 ore, inghetata de caise poate fi servita.
Pentru ca inghetata sa iasa cremoasa, in timpul congelarii, se amesteca de cateva ori cu o furculita, pentru a impiedica formarea acelor de gheata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv

Pentru cazul in care caisele sunt mai acrisoare, iar frisca nu indulceste indeajuns inghetata, adaugati in compozitie si zahar, pana obtineti rezultatul dorit.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri