ghid pentru o viaţă împlinită

Supa de taitei cu broccoli si ciuperci shiitake

O reteta foarte colorata, pe care o veti servi cu placere.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de taitei cu broccoli si ciuperci shiitake:

  • 100 g taitei uscati
  • 10 buchetele broccoli
  • 5 ciuperci shiitake uscate
  • 400 ml supa de legume sau pui
  • 3 catei de usturoi
  • 1 bucata mica ghimbir
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite ulei vegetal
  • 1 lingurita pasta de ardei iute (optional)
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita ulei de susan
  • sare

Mod de preparare supa de taitei cu broccoli si ciuperci shiitake:

Mai intai, spalati ciupercile shiitake sub jet de apa rece. Puneti la fiert o craticioara cu 100 ml apa, aduceti apa la punctul de fierbere, si puneti ciupercile. Lasati ciupercile sa se rehidrateze pentru 30 de minute.Intre timp curatati ghimbirul si tocati-l marunt. Curatati si usturoiul dupa care tocati-l. Pentru a da o aroma mai placuta mancarii, mai intai zdrobiti cu lama cutitului cateii de usturoi, dupa care tocati-i cu cutitul. Tocati numai partea alba de la ceapa, pastrati frunzele verzi pentru garnisit. Tocati feliute ardeiul iute (daca mancati mai putin picant, atunci puneti doar o jumatate de ardei). Scoateti ciupercile rehidratate din apa si stoarceti-le bine. NU aruncati apa! Intr-o craticioara puneti apa de la ciuperci impreuna cu supa de legume sau de pui si aduceti la punctul de fierbere. Puneti taiteii in apa si fierbeti-i conform instructiunilor de pe ambalaj. Tocati fasii ciupercile shiitake.
Puneti pe foc o oala mare cu apa si 1 lingurita de sare. Aduceti apa la punctul de fierbere, puneti in apa buchetelele de broccoli si lasati-le sa fiarba 5 minute. Strecurati apa si treceti broccoli printr-un jet de apa rece. Incingeti cele 2 lingurite de ulei vegetal in wok. Adaugati usturoiul, ghimbirul, ceapa si ardeiul iute. Lasati cateva secunde sa se caleasca pana ce capata toate un miros placut. Adaugati ciupercile shiitake si mai caliti pret de 1 minut. Adaugati pasta de ardei iute, daca folositi, amestecati bine, dupa care sosul de soia, si sare daca mai este nevoie. Dupa care buchetelele de broccoli. Lasati sa se imbine toate, avand grija sa nu striviti verziturile. Luati bolurile pentru servit, umpleti bolurile 3 sferturi cu taitei. Peste taitei puneti amestecul delicios din wok, avand grija sa puneti de toate. Dupa care turnati supa in care au fiert taiteii. Picurati deasupra ulei de susan si garnisiti cu ceapa verde tocata.

supa de taitei

Serviti cu mare placere!

Mai multe retete chinezesti veti descoperi pe blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de taitei cu broccoli si ciuperci shiitake.