27 Iunie 2013 publicat în Retete culinare 12 share-uri

Venim cu o propunere foarte....apetisanta, colorata si foarte muncita: tarta de branza cu legume. O mancare ce pica foarte bine intr-o dupa amiaza de vara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta de branza cu legume:

Pentru aluatul de tarta:

  • 175 g faina
  • 85 g unt
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri apa rece

Pentru topping:

  • vinete, dovlecei/zuchini, morcovi potriviti, ardei gras, rosii (de preferinta cherry)
  • 200 g branza mozarella
  • 200 g smantana
  • sare, piper

Mod de preparare tarta de branza cu legume:

Mixam untul rece cu faina si sarea pana obtineti un aluat faramicios. Adaugam si apa rece - nu mult ci cat sa se lege intr-o compozitie omogena. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si-l punem la frigider pentru o jumatate de ora. Aprindem si focul la cuptor, ca ne trebuie. Sa zicem c-o trecut jumatate de ora, scoatem aluatul de la cuptor si-l intindem intr-o forma de tarta (inclusiv pe margini), intepam din loc in loc cu furculita si-l bagam la cuptor pentru vreo cinci minute, cat sa se prinda nitica crusta.
Pregatim si legumele: le spalam, le curatam, le feliem dupa cum ne tine indemanarea si creativitatea. Luam si branza si smantana si le mixam laolalta intr-un bol, saram, piperam......gustam. Turnam acest amestec peste aluatul precopt ce tocmai a fost scos de la cuptor. Si acum ne punem pe ornat cu legume......

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Presarati sare si piper, eventual un pic de oregano, marar, alta verdeata preferata, cativa stropi de ulei de masline. Bagam din nou la cuptor si coacem cam 40 minute la foc potrivit. Eu va spun drept, am tinut-o mai mult, nici nu mai stiu cat, stiu ca am scos-o doar cand s-a rumenit branza nitel la suprafata. Nu va pot da al;ta explicatie decat ca asa-mi place.

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri