ghid pentru o viaţă împlinită

Pastrav la cuptor

O reteta foarte rapida de peste (pastrav la cuptor). Mai greu se fac cartofii pe care i-am ales ca si garnitura langa acest peste decat pestele in sine.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pastrav la cuptor:

  • 4 pastravi
  • 2 lamai
  • sare, piper
  • putin ulei de masline
  • vin alb

Pentru cartofi:

  • 500 g cartofi noi albi
  • o ceapa alba
  • vin alb
  • boabe de chimen (optional), cimbru
  • sare, piper
  • smantana
  • cas (optional)

Mod de preparare pastrav la cuptor:

Incepem cu prepararaea cartofilor care dureaza putin mai mult putin decat pestele. Am taiat marunt ceapa si am pus-o la calit intr-un wok (e mai incapator) in putin ulei si am lasat-o 2 minute. Am taiat cartofii rondele subitiri si i-am alestecat putin langa ceapa. Am adaugat cam 200 ml vin + apa si am turnat peste cartofi. Am pus niste boabe de chimen si putin cimbru uscat.Cand scade apa cu vinul si cartofii s-au inmuiat adaugam niste smanatana, sare si piper si optional cas ras.

Lasam cartofii deoparte si ne ocupam de pesti. Pestii i-am curatat si i-am condimentat cu sare si piper. Am luat o tava pe fundul careia am pus putin vin si ulei de masline. Am pus pestii in tava si am taiat lamaile rondele si am pus in fiecare peste 3-4 felii. Am dat pestii la cuptor la 200 g pentru 10 minute.

Dupa 10 minute am scos tava afara si i-am intors pe partea cealalata. Am mai lasat inca 10 minute si gata au fost.

Foarte rapid s-au facut si sunt foarte gustosi. Sunt foarte gustosi pastravii gatiti asa. Incercati si voi.

Citeste si:

Se serveste bineteles cu mujdei de usturoi facut cu smanatana.
Pofta buna!!!

pastrav la cuptor

O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pastrav la cuptor.


Discutii despre Pastrav la cuptor

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.