ghid pentru o viaţă împlinită

Chifle Dukan

Sunt delicioase, am capatat putin dependenta dar incerc sa nu depasesc cantitatea permisa zilnic, restul le pun intr-o cutie metalica pentru zilele urmatoare, asta cand nu sunt atacate de concurenta pofticioasa. Miam, miam!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chifle Dukan:

  • 250 gr. gluten adica vreo 12 linguri
  • 100 ml apa
  • 35 g amidon de porumb (vreo doua linguri)
  • o jumatate plic praf de copt
  • sare

Mod de preparare chifle Dukan:

Ca mai toate retetele Dukan, se prepara foarte simplu: se pun in bol toate ingredientele uscate, se face o gaura in mijloc si putin cate putin se toarna apa si mestecam pentru omogenizarea aluatului. Eu am folosit mixerul dar cred ca e mai bine cu mana pana la urma, simti textura aluatului mai bine si-ti poti da seama mai usor cand are consistenta potrivita. Adica trebuie sa fie flexibil fara a fi prea moale.

Partea haioasa la acest aluat e …caposenia lui, nu se prea lasa lucrat, asadar nu prea ce ai sa-i faci pentru nu stiu ce look fancy, pur si simplu rupi din aluat bucatele cam de 20 – 30 gr. cat niste chiftele, le pui in tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de cam 6 cm intre ele (nu de lata dar mai cresc in volum) si le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Dureaza vreo jumatate de ora pana sunt gata.

chifle dukan

Cititi mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chifle Dukan.