Ingrediente necesare pentru piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez:
- o bucata intreaga de piept de porc - aprox 1 kg
- 4 linguri de masline
- cimbru, maghiran, roinita
- 1 lingurita sare de mare
- 1/2 lingurita piper
- 1 capatana usturoi
Pentru garnitura:
- 125 gr orez basmati
- 2-3 l apa si un pic de sare pt fierberea orezului
- patrunjel verde
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez:
Spalam bine carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Intr-un bol amestecam uleiul de masline sarea si piperul si verdeturile tocate marunt.
Carnea o crestam din loc in loc la o distanta de aprox 2 cm. Ungem carnea pe toate partile cu sosul de verdeturi. Lasam carnea la rece aprox 30 de minute.
Scoatem din frigider carnea si in crapaturile unde am taiat asezam felii de usturoi.
Picuram putin ulei de masline intr-o tava si asezam pieptul de porc in ea. Acoperim cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 185-190 de grade timp de 30 de minute. Dupa 30 min indepartam folia de Al., cu o lingura stropim carnea cu uleiul din tava si mai lasam la cuptor aprox 20 minute.
Verificam carnea daca e facuta inainte de a o scoate din cuptor.
Orezul il fierbem in apa cu sare si cand este fiert il strecuram.
Turnam orezul pe un platou si presaram deasupra sare, piper si patrunjel verde tocat.
Asezam carnea peste orez si servim cald.
Aceasta reteta fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie