11 Mai 2013 publicat în Retete culinare 34 share-uri

In ultima vreme am tot experimentat cu diverse retete de paine alba, pufoasa, in cautarea acelei paini perfecte, usor dulce, de o pufosenie desavarsita.

Ingrediente necesare pentru paine impletita:

  • 500 g faina de tip 000
  • 250 ml lapte caldut + inca 2-3 linguri pentru finisat
  • 1 lingura unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita de sare

Mod de preparare paine impletita:

Dizolvam drojdia si zaharul in cateva linguri din laptele cald, apoi incorporam o lingura de faina si lasam maiaua la crescut, cam 10 minute, intr-un loc calduros.
Amestecam restul de faina cu o lingurita de sare si facem o gaura in mijloc unde punem oul si restul de lapte cald. Turnam drojdia peste lapte si framantam pana se inglobeaza toata faina in aluat. Apoi adaugam treptat cate putin unt si framantam in continuare. Cu totul nu dureaza mai mult de 10 minute. Acoperim vasul cu aluat si asezam intr-un loc cald, ferit de curenti de aer. Dupa vreo 30 de minute, cand isi dubleaza dimensiunea, rasturnam pe suprafata de lucru, presarata cu putina faina.
Impartim aluatul in 4 parti egale din care formam rulouri lungi cam de 40 de cm (cam de lungimea tavii de la cuptor). Unim cele 4 rulouri la un capat si le impletim o data in 3 pe cele mai din dreapta. Luam ruloul ramas nefolosit in stanga si il bagam pe sub cel de langa. Impletim inca o data in 3, iar ruloul din stanga il bagam pe sub cel din dreapta lui. Tot asa pana cand terminam. Unim capatele rulourilor si le bagam sub paine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Asezam painea in tava tapetata cu hartie de copt si o acoperim cu un servet de bucatarie. Mai lasam la crescut vreo 15 minute, dupa care ungem painea cu putin lapte si o coacem la 180 de grade timp de 40 - 50 de minute, pana se rumeneste.
Cand scoatem painea din cuptor, o ungem din nou cu lapte si o lasam sa se raceasca, acoperita cu un servet, ca sa nu se usuce coaja. Daca apuca sa se raceasca, painea se va taia foarte usor, fara firmituri, are un gust minunat si este moala si aromata. Este numai buna pentru un mic dejun, cu unt, gem si un pahar de lapte.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri