ghid pentru o viaţă împlinită

Ciorba de Salata

Imi place mult aceasta ciorba, e destul de rapid de facut, daca exceptam cat dureaza sa spalam salata :D Ciorba poate fi usor transformata intr-o reteta de post, daca renuntam la ou.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de salata:

  • 2 salate potrivite sau 3 mai mici
  • 3 - 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1-2 radacini patrunjel
  • 1 ceapa alba
  • 3-4 cepe verzi
  • 2-3 fire de usturoi
  • 1 pahar suc de rosii
  • 2 oua
  • marar, sare, ulei

Mod de preparare ciorba de salata:

Cand cumparati salata verificati sa fie tanara, adica sa aiba frunzele din mijloc rasfirate. Daca salata e batrana, frunzele din centru vor fi stranse foarte aproape una peste alta, iar salata va fi mai amara.
Acestea fiind spuse, sa incepem sa gatim.
Tocam ceapa, patrunjelul si morcovul (sau le razium). Punem 2 linguri de ulei in oala, punem legumele sa se caleasca 2-3 minute. Adaugam putina sare si completam cu aproximativ 2 litri de apa. Cat timp apa se incalzeste, tocam salata marunt si taiem cartofii cubulete.
Cand apa se apropie de fiert, punem cartofii si salata. Acoperim pe jumatate, ca sa nu dea in foc si lasam 10 - 15 de minute sa se fiarba. Apoi adaugam usturoiul taiat felii (fara frunze) si sucul de rosii. Mai lasam sa fiarba 10 minute, timp in care pregatim omleta: batem ouale cu putina sare, piper si marar, apoi le prajim intr-o tigaie cu putin ulei.
Cand omleta e gata, o taiem cubulete si o adaugam in ciorba impreuna cu mararul tocat marunt, cu cateva minute inainte sa stingem focul.
De calorii putem sa vorbim fara probleme, fiindca am pus putin ulei, si fara smantana, 100ml au cam 45 de calorii, deci o portie are cam 120 de calorii.

ciorba de salata

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de Salata.