Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cornulete pufoase cu rahat:
- 250 g crema de branza Philadelphia
- 3 linguri de smantana
- 2 galbenusuri
- 1 lingura otet
- 1/2 lingurita praf de copt
- 500-550 g faina (depinde de tipul de faina si de tipul de smantana)
- rahat turcesc de buna calitate
- 1 plic zahar vanilat+zahar pudra
Mod de preparare cornulete pufoase cu rahat:
Intr-un castron am amestecat cele 2 galbenusuri impreuna cu crema de branza. Am amestecat bine, am adaugat apoi otetul si smantana, dupa care am inglobat faina amestecata cu praful de copt, sare nu am mai adaugat caci era destul de sarata crema de branza. Am obtinut o mingiuta de aluat pe care am dat-o la frigider pentru o ora. Am scos aluatul de la frigider si l-am framantat de mai multe ori pana am obtinut un aluat fin si matasos numai bun de modelat. Din el am taiat triunghiuri, am taiat bastonase rahatul si cu el am umplut triunghiurile. Am dat cornuletele la cuptorul incins pana s-au rumenit usor. Imediat ce le-am scos din cuptor le-am dat prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat. S-au copt foarte repede si tare frumos. Am gustat cateva calde...iar cu restul ne-am delectat toti ai casei dimineata la cafea..A doua zi s-au pastrat la fel de pufoase si usoare.
O reteta propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie