ghid pentru o viaţă împlinită

Spanac chinezesc

Este una dintre cele mai "light" mancaruri chinezesti. In general in China, legumele toate se pregatesc stir-fry, rareori se servesc ca atare, sau daca sunt crude, in general sunt folosite la ornat mancarurile sau platourile. Spre exemplu, spanacul, varza, ardeii si inimile de salata (este un tip de salata, nu din cea verde de la noi), toate acestea se prepara si stir-fry.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru spanac chinezesc:

  • 200 g de spanac
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata mica de ghimbir proaspat
  • 2 lingurite de ulei de susan
  • 2 lingurite de sos de soia
  • 1 lingurita de sos de scoici
  • 1 praf de sare

Mod de preparare spanac chinezesc:

Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga usturoiul si ghimbirul tocat marunt, se calesc cateva secunde
apoi se adauga spanacul. Acesta va scadea considerabil de mult, se adauga sarea si cele doua sosuri, se mai calesc cateva secunde si se va obtine aceasta consistenta. Se pune pe un platou. Se serveste ca fel intai alaturi de mancaruri pe baza de carne si orez.

spanac chinezesc

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Spanac chinezesc.