ghid pentru o viaţă împlinită

Pulpa de porc aromata

Nu-i nici o leguma buna ca porcul. Fripturica de porc sta la loc de cinste pe masa tuturor.

Timp de preparare: 120 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pulpa de porc aromata:

  • 1 bucata pulpa de porc cca 1,5 kg
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 /2 lingurita piper
  • sare
  • 1/2 lingurita cimbru si verdeturi tialiene
  • 3 frunze de dafin
  • 200 g sunca afumata
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 600 g cartofi

Mod de preparare pulpa de porc aromata:

Spalam bucata de carne si o uscam putin cu un servetel de hartie. Facem buzunare in carne si introducem bucati de sunca si bucati de usturoi. Separat punem condimentele uscate intr-un castronel si le pisam putin impreuna sa se amestece aromele.
Punem bucata de carne impanat intr-o tava si apoi o acoperim cu condimente. Pe langa bucata de carne punem 1 ceasca de apa si foile de dafin. Acoperim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si dam la cuptor ptr cca 1 ora si jumatate. Intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si, spre final, o lasam descoprita ca sa isi faca crusta. Separat curatam cativa cartofi (cca 600 g ), ii condimentam cu sare si piper si ii spropim cu putin ulei. Adaugam 100 ml apa si i punem la cuptor sa se innabuse. Servim cartofii alaturi de feliile de carne pe care le stropim cu putin sos din tava.

friptura de porc

O reteta propusa de: Miclescu Mirela (sabiradu)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pulpa de porc aromata.


Discutii despre Pulpa de porc aromata

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.