ghid pentru o viaţă împlinită

Pastrav in aspic

Piftie de peste.. foarte gustoasa!

Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pastrav in aspic:

  • 2 pesti (pastravi)
  • un morcov
  • o ceapa
  • o bucata mica de telina
  • o bucata mica de pastarnac
  • cateva rosii cherry (6-8)
  • o legatura patrunjel
  • 50 ml vin alb
  • putin otet (cativa stropi)
  • cateva boabe de piper
  • sare si sare grunjoasa
  • o lamaie (1-2 lingura de zeama de lamaie)
  • un pliculet de gelatina
  • P.S: Puteti folosi in loc de pastrav, stiuca sau salau.

Citeste si:

Mod de preparare pastrav in aspic:

Pentru inceput, pregatim pestii, ii spalam, ii curatam de solzi, de branhii, scoatem intestinele, le taiem capetele, ii scurgem de apa, ii punem pe o farfurie, apoi ii dam cu sare grunjoasa si ii lasam la frigider, timp in care ne ocupam de legume.
Curatam legumele (morcovul, ceapa, telina si pastarnacul) si le punem la fiert, intregi, in apa cu sare.
Cand s-au fiert, aruncam ceapa, iar restul legumelor fierte le pastram daca dorim sa le servim cu pestele.
Dupa ce am scos legumele din caserola, adaugam 50 ml de vin alb in supa, putin otet, sare dupa gust, zeama de lamaie (dupa gust) si cateva boabe de piper. Dam un clocot, dupa care adaugam rosiile cherry si le lasam putin in apa clocotita. Le scoatem cu o paleta deoparte, apoi adaugam pestele. Lasam pestele la fiert pentru 10-15 minute.
Scoatem pestele cand e gata si il portionam cu un cutit bine ascutit avand grija sa nu se rupa. Iar supa o strecuram.
Punem un pliculet de gelatina la inmuiat in 100 ml de apa rece si lasam 10 minute. Dupa 10 minute, topim gelatina pe baie de apa, amestecand in continuu, apoi lasam sa se raceasca. Amestecam gelatina cu supa.
Asezam intr-un vas feliile de pastrav si alaturi, rosiile cherry. Cine doreste, poate pune si legumele celelalte (eu nu le-am pus).
Turnam supa apoi peste si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit, dam la frigider pana a doua zi cand servim cu decor de patrunjel.
Daca doriti puteti rasturna vasul si puteti aseza pestele in aspic pe o farfurie (asa am facut eu).

pastrav in aspic

O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pastrav in aspic.


Discutii despre Pastrav in aspic

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Garbo incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.