ghid pentru o viaţă împlinită

Tocana de peste

Este pentru prima oara in viata mea in care fac tocana de peste! Am gatit pestele in nenumarte feluri -fript sau la cupto, am facut chiar si cateva soiuri de ciorba de peste, dar nu mi-ar fi trecut prin cap sa-l fac si tocana. Si a fost ca o descoperire epocala - o mancare simpla si rapida, incredibil de delicioasa si aromata pe care am servit-o cu chifle proaspete de la cuptor.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocana de peste:

  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 3 rosii mari
  • 1/2 kg cartofi
  • 3 frunze de dafin
  • 1 litru supa de legume
  • sare, piper
  • 700 gr file de peste
  • patrunjel, marar
  • ulei

Mod de preparare tocana de peste:

Intr-o tigaie incingeti putin ulei si caliti ceapa si usturoiul. Adaugati cartofii, rosiile si supa de legume, mai puneti si frunzele de dafin, sarea si piperul si lasati sa fiarba pana cartofii incep sa devina moi. Apoi adaugati si peste si mai lasati sa fiarba 15-20 de minute sau pana vedeti ca a fiert bine carnea.

tocana de peste

Condimentati cu patrunjel si marar si serviti alaturi de o paine taraneasca proaspata!

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tocana de peste.