14 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare 27 share-uri

O reteta indiana, cu un gust deosebit.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru miel cu curry:

  • o jumatate de kg carne de vaca sau miel
  • 250 grame ceapa taiata foarte marunt
  • o lingura ulei de masline
  • un ardei iute verde, fin tocat
  • o lingurita turmeric (n-am avut)
  • o lingurita de sare
  • 120 ml lapte de cocos
  • o lingura pulpa de tamarind(n-am avut)
  • 60 ml apa fierbinte la care mai adaugam 720 ml apa
  • si un amestec de condimente uscate format dintr-o lingurita de orez alb tip raw, o lingurita seminte de coriandru, o lingurita de seminte de chimen, o bucata de scortisoara sub forma de baton si nitel cardamom.

Mod de preparare mie cu curry:

Carnea o taiem in bucati mai mici. Intr-o tigaie deja asezata pe foc, incalzim la foc mediu amestecul de condimente uscate, neaparat sa mestecam in acest timp continuu sa nu se arda.
Adaug peste condimente uleiul, astept sa se incalzeasca si adaug si carnea de miel. L-am lasat sa se carcaleasca bine, dupa care am mai adaugat si curry, ceapa, prajim in continuare, adaugam sarea, mai lasam sa se prajeasca pana cand carnea prinde o culoare frumoasa, rumena.
E momentul propice pentru niscaiva lapte de nuca de cocos ai apa, turnate peste carnea sfarainda. Lasam sa fiarba la foc mic si acoperit cu un capac…sa zicem vreo ora, timp in care aromele se vor patrunde bine iar carnea va avea o textura frageda. Gustam….Ok, pot sa spun ca gustul ma surprinde, e nitelus dulce, asa ca m-am hazardat sa pun si nitel…piper. Ok, e mai bine. In reteta originara, carnea se scalda la sfarsit in destul de mult lichid (incat incepe sa semene cu o ciorba), eu am lasat mult sa scada pentru ca….asa imi place mie.
Trebuie sa recunosc ca la inceput n-am fost sigura ca imi place, gustul e atat de diferit fata de ce sunt obisnuita…si dupa cum v-am spus, asta nu e gustul care trebuie, caci destule ingrediente lipsesc. Doar ca odata ce m-am pus pe mancat (cu garnitura de orez simplu), am descoperit ca-mi place si desi nu suntem fani curry, am reusit sa mancam tot – tot.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

O mancarica ciudata dar buuuuuna rau.

Aceasta reteta este recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri