6 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare 14 share-uri

O reteta foarte interesanta pe care am gasit-o in colectia "Delicii in bucatarie". Bineinteles, in general, sosul Bechamel se face din lapte de vaca dar se poate folosi si lapte vegetal pentru varianta de post. Eu tocmai ce cumparasem din comert, de curiozitate, lapte de migdale, n-am fost prea incantata, mi s-a parut fad, asa ca am decis sa-l folosesc in tot felul de mancaruri, printre care aceasta minunata mancarica la cuptor. Singura parte negativa e ca ne-a iesit un sos gri- maroniu - asta de la culoarea mai inchisa a laptelui de migdale dar preparatul in sine a fost foarte bun.

Dificultate: redusa

Putem pune ce legume ne dorim. Normal trebuie spalate bine si feliate. In reteta originara erau si fierte in apa cu sare, eu le-am pus direct crude in vasul Yenna, bineinteles dupa ce curatat si le-am spalat bine - depibnde si de timpii de preparare al diverselor legume pe care vrem sa le punem. Cantitatile le-am pus dupa ochi ca sa iasa o portie de trei persoane. Pentru tura asta de mancarica, am pus:

  • bucatele de conopida
  • feliute de dovlecel taiate de un deget grosime
  • feliute de vinete taiate de un deget grosime
  • ciuperci pleurotus

Sosul Bechamel vegetarian

  • 200 ml lapte vegetal
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri amidon de porumb

Mod de preparare legume la cuptor in sos Bechamel:

Se face foarte simplu: Intr-o cana am omogenizat amidonul in amestec cu putin lapte vegetal si am amestecat pana n-au mai fost cocoloase. Restul de lapte l-am turnat intr-o oala, am pus si uleiul si laptele amestecat cu amidonul, am potrivit cu sare, piper, l-am pus pe foc si am inceput sa mestec pana cand tot sosul s-a ingrosat. Daca trebuie sa-l mai pastrati dupa ce s-a ingrosat, acoperiti-l cu o folie alimentara transparenta - il va impiedeca sa faca crusta. Turnam sosul in vasul Yenna peste legume, mai saram piperam (de e nevoie), bagam la cuptorul preincalzit unde se va coace pana legumele se inmoaie iar sosul face o crusta deasupra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Dupa ce l-am scos de la cuptor, l-am portionat in farfurii si am pus dupa gust suc de lamaie (mie imi place ma acrisor) si usturoi uscat (de la naturisti) - e bun ca nu are mirosul acela puternic de usturoi dar are gustul. Poate mai presarati niste verdeata deasupra....Cu o felie de paine prajita alaturi.....O salata de primavara.......Poate va mai vin si alte idei......Pofta buna !

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri